VIDEO: Vremenarka na Planet TV v živo: V pi*ko materino!


Zjutraj se je po družabnih omrežjih kot blisk razširil videoposnetek četrtkove večerne vremenske napovedi na Planet TV. Pa ne zato, ker bi Ajda Mlakar napovedala kakšno drastično spremembo vremena ali najmanj tornado, temveč zato, ker je med predvajanjem v živo tako sočno zaklela, da ob njenih besedah marsikdo ostane odprtih ust.

Vse se je začelo povsem običajno, z vremensko napovedjo za današnji petek. Mimogrede, ta bo sončen, prav tako vikend, ki je pred nami. Ko se je njenih par minut bližalo koncu, pa je gledalcem sporočila še, da jim bo naslednji dan vreme napovedal njen kolega Bojan Ilijanič. Pa ji nekaj ni šlo z jezika …

Fak, fak in tako naprej …

»O, fak, ne morem reči prijatelj in sodelavec … Se opravičujem, fak … V pi*ko materino, Bojč! Hotela sem ga pač napovedati, a veš, ker vem, da mu dogaja, a ne. A, v pi*do. Mlakar, raje bodi tiho, če nimaš kaj pametnega za povedati, ne … Sem vas pa vsaj malo nasmejala,« so njene besede, potem pa hihitanje in nerazločni komentarji izza kamere.

Kaj točno je napovedovalko tako zmotilo, ni jasno, a po njenem kiksu je bilo na televiziji nekaj časa tema in potem so napoved ponovili – tokrat jim je to uspelo celo brez kletvic.

Posnetek si lahko ogledate tudi tu:

Spontani kiks ali dobra samopromocija?

Vremenske napovedi se načeloma snemajo za naprej, potem pa jo prikažejo, kot da gre v živo, ampak tokrat je televizija gledalcem očitno prikazala napačen posnetek. Ali pa je šlo morda zgolj za dobro premišljeno potezo za dvig gledanosti in priljubljenosti?

Mnenja gledalcev so deljena, se je pa večina ob posnetku vsaj malo nasmejala. »Res je popestrila vreme,« pravi ena od uporabnic facebooka, druga pa dodaja: »Jaz sem nekaj časa samo buljila v TV … Nič jasno!« In še: »Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje gledala vreme … No, danes se mi je to res izplačalo!«

No, najdejo se tudi taki, ki pravijo, da bo Mlakarjeva po hitrem postopku dobila odpoved, sploh ko se bo njen lapsus razširil po spletu, spet tretji pa so prepričani, da gre za pravo sramoto: »Kje je televizija našla tako primitivko? Očitno te vremenarke kar s ceste pobirajo … Takšnih kletvic med ljudmi zlepa ne slišiš!« Seveda pa lahko beremo tudi komentarje o odličnem načinu samopromocije v smislu »kao live kolaps«, v resnici pa je bilo vse skupaj skrbno zrežirano.

Kaj pa menite vi? Oglejte si posnetek in presodite sami, ali je bilo vse skupaj res spontano ali pa zgolj dober marketinški trik, ki bo ob večerih pred televizijo Planet TV prikoval nekoliko več gledalcev.

Nedavni prispevki