Vroče! Kmalu nov portal za rezervacijo turistične ponudbe


Od danes, 19.6.2020, dalje lahko unovčite turistične bone. Kako in kje lahko vaučarje unovčite, je bilo že veliko napisanega, sicer pa vse informacije, pa tudi odgovore na nekatere življenjske situacije, najdete na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije.

V zvezi s turističnimi boni je bilo veliko vprašanj s strani državljanov zastavljenih v zvezi z rezervacijo in možnostjo plačila z boni na portalih kot sta Bookingu in pri Airbnb. Pri slednjemu ni moč plačati s turističnimi boni, saj je potrebno plačilo že ob rezervaciji namestitve, medtem ko je plačilo pri rezervaciji turistične namestitve pri Bookingu možno, a le, če se račun lahko v celoti poravna pri ponudniku storitve. Torej, če se račun poravna preko portala ob rezervaciji, plačilo s turističnimi boni v tem primeru ni možno. Predno pa rezervirate pri ponudniku želeno namestitev, pa le še enkrat preverite, ali ta ponudnik sploh daje možnost plačila s turističnimi boni.

Sicer pa v naslednjih dneh prihaja svež portal »Moja Slovenija«. Zaživel bo s 25. junijem in bo nedvomno predstavljal odlično rešitev za vse, ki iščete domače, slovenske turistične ponudbe in nastanitve.

Portal je plod slovenskih ustanoviteljev, njihova vizija pa je, da na enem mestu zajamejo največje možno število slovenskih ponudnikov, ki ponujajo svoje kapacitete. Poleg hotelskih nastanitev in ponudb apartmajev, ciljajo na celostne ponudbe turističnih kmetij ter ponudbe za razna športna in vodna doživetja. V ponudbi bo tudi glamping. Trenutno je svoje ponudbe že oddalo več kot 60 domačih ponudnikov, seznam pa se bo v prihodnje verjetno še dopolnjeval. Na portalu si boste lahko namestitev ali kakšno drugo storitev lahko le rezervirali. Račun boste poravnali direktno pri ponudniku storitev namestitve, kjer boste seveda lahko unovčili turistični bon, kar je tudi eden od namenov tega portala.

Portal bo opozarjal na pretirane dvige cen in tudi na ta način prispeval k večjemu izkoristku akcije turističnih bonov.

Nedavni prispevki