Vrtec in šola v Kapeli se začasno zapirata!


Komaj minuli ponedeljek so delno odprli šole in vrtce po Sloveniji, a se je zgodilo to, kar si nihče ni želel. Po poročanju RTV se je na podlagi raziskave, ki jo je opravil Valicon, padanje splošne zaskrbljenosti po 18. marcu ustavilo in obrnilo rahlo navzgor. Potem ko je bilo prejšnji teden zaskrbljenih 52% vprašanih, jih je ta teden 55%. Ustavitev trenda in rahel zasuk nazaj v zaskrbljenost pa pripisujejo odprtju vrtcev in šol, saj ta ukrep zelo deli slovensko javnost.

Danes je župan občine Radenci Roman Leljak odredil takojšnje zaprtje vrtca in šole. Začasno zapira vrtec in osnovno šolo v Kapeli.

Župan je na socialnem omrežju Facebook zapisal, da zaradi suma na prisotnost novega koronavirusa Covid-19, odreja takojšnje zaprtje vrtca in šole Kapela. V petek, 22. maja 2020 torej pouk in vzgojno – varstvena dejavnost ne bosta potekala.

Po besedah župana Leljaka naj bi bil okužen eden izmed staršev, jutri pa bo znano, ali je sum tudi zdravniško potrjen. Leljak je še zapisal: »Odredil sem, da se vrtec in šola takoj zaprejo, otroci pa jutri ostanejo doma, ostanejo pa tudi vzgojiteljice, učiteljice in ravnateljica. V primeru, da se sum ne bo potrdil bo v ponedeljek potekal pouk in varstvo otrok normalno naprej«.

Ker je jutri petek, bodo otroci ostali doma. Župan v tem ne vidi težave, saj je pred vrati vikend in šola bi bila v vsakem primeru zaprta.

Sicer pa je trenutno v Sloveniji zaradi covid-19 hospitaliziranih le še 21 oseb, od tega 8 v Mariboru. Med vzetimi 909 vzorci za Sars-CoV-2 ni bil včeraj okužen nihče. Žal je včeraj za posledicami bolezni umrla ena oseba. Na intenzivni negi so le še 3 osebe. Vlada je danes na dopisni seji podaljšala ukrepe iz odloka o začasni omejitvi zbiranja. Tako ostaja v veljavi določilo, da se pod določenimi pogoji dopušča zbiranje do 50 ljudi na javnih krajih. O podaljšanju ukrepov bodo obvestili tudi Državni zbor.

Nedavni prispevki