Zakaj ženske varajo? To je 7 njihovih odgovorov!


Varanje je pogostejše, kot si morda mislite. In če menite, da je krivda za prevaro le na strani tistega, ki skoči čez plot, se lahko krepko motite. Vsaka zgodba ima dve plati in tako je tudi v ljubezenskih razmerjih.

Preberite izpovedi sedmih žensk, ki so varale. Morda vam bo odslej malce bolj jasno, na kaj je treba biti v zvezi bolj pozoren in, nenazadnje, kaj bi vaša punca/žena od vas v resnici sploh želela. Spodnje izpovedi so izpovedi resničnih žensk, zato nadaljujte z branjem.

»Moj mož je hotel seksati samo enkrat na mesec, ni hotel več romantike, ločitev pa bi na otroke vplivala slabo.« – Janja, 43-letna učiteljica.

»Skoraj štiri leta sva vztrajala v razmerju na daljavo. Bila sva zelo mlada in nisva imela veliko denarja, zato sva se v enem letu videla samo sedemkrat. Potem pa preprosto nisva več seksala. Kadar sem prišla k njemu, sem opazila, da v moji družbi ves čas piše sporočila nekim ‘prijateljicam’. Seveda nisem verjela, da bi lahko celo leto bil brez seksa (midva tega nisva počela že eno leto), zato sem predvidevala, da me vara. Ko sem bila spet doma, sem se vpisala na spletne zmenke in seveda našla tudi nekoga, s katerim sem potem svojega fanta prevarala. Ko zdaj gledam nazaj, bi morala svojo zvezi končati že prej, pa sem se bala, da ga bom izgubila …« – Marjana, 25-letna tehnologinja.

Varam, ker lahko

»Kot nekdo, ki je varal v vseh svojih razmerjih, moram reči, da tega ne počnem zato, ker bi bila nesrečna. V zvezi sem srečna! Kadar varam, zgolj zadovoljujem svoje želje. Tega ne počnem zato, ker bi mi manjkalo seksa ali ker bi iskala neko nadomestilo, to počnem zato, ker hočem in ker lahko. Gre za moj ego, s katerim svoje občutke postavljam nad fantove, ampak s tem ga nikakor nočem prizadeti. Hočem le seksati. Še vedno se imava lepo, varanje pa še ne pomeni, da ga imam manj rada, gre za nekakšen popoln občutek o nečemu ali nekomu novemu. Res gre za nervozo in strah, da me zasači, ampak pri tem se počutim res drugačno.« – Laura, 26-letna medicinska sestra.

Par

»Šlo je za vzgib v nekem trenutku. Bila sem pijana in v zadnjem času se je fant od mene nekoliko odtujil. Pogrešala sem pozornosti, hotela sem se počutiti zaželeno.« – Melisa, 24-letna prodajna referentka.

»V razmerju nisem bila spolno zadovoljena.« – Angelika, 45-letna podjetnica.

»Maščevanje. Bila sem mlada in vedela sem, da se najinemu razmerja bliža konec. Najprej je on prevaral mene in to sem hotela zgladiti, pozabiti, ampak on ni bil ravno pripravljen za pogovor o tem. Namesto tega je lagal in najino razmerje mu ni bilo več mar. Bila sem jezna, zato sem ga prevarala nazaj. Potem sem se odselila in kmalu sem ga videla skupaj s punco, s katero me je varal že prej. Svojega početja ne obžalujem.« – Klara, 42-letna zdravstvena delavka.

»Bila sem žalostna in v stresu, jemala sem antidepresive. Začela sem hoditi ven in še popivati, doma pa sem čutila vse več pritiska – služba, skrb za otroke in hišo, plačevanje računov … Kljub pogovorom in prepirom se ni ničesar spremenilo. Antidepresivi so mi dali neko novo energijo, ko sem začela hoditi ven, pa sem dobivala vedno več pozornosti. Prišlo je tudi do afere in kmalu so mu diagnosticirali bipolarno motnjo … Vsega tega moj zakon pa ni preživel.« – Kristina, 43-letna administratorka.

Nedavni prispevki