Zakaj ženski ni več do seksa? Razkrivamo 4 razloge.


V seksu bi morala uživati oba partnerja. Vendar pa nekatere ženske v seksu ne uživajo tako, kot bi si želele. Spolne motnje pri ženskah so bolj pogoste, kot se zdi.  Razlogi za to so različni, najslabše pa je, če o tem ženska noče spregovoriti in problem tišči v sebi.

Če ženski naenkrat ni več do spolnega odnosa ali če ne more doseči orgazma, lahko to vpliva na njeno samozavest, posledično pa tudi na partnerja oziroma partnerski odnos.  V nadaljevanju predstavljamo štiri možne razloge za motnje spolnosti, pri čemer sta med najbolj pogostimi zadnja dva.

1. Premalo časa za predigro

Predigra je pomemben del spolnega odnosa za skoraj vsako žensko. Nekateri moški se ne zavedajo dovolj dobro, da je prav od predigre odvisno, kakšne bo pri ženski nivo zadovoljstva. Velja nenapisano pravilo, da dalj časa ko traja predigra, bolj bo ženska vzburjena in hitreje bo doživela orgazem.

Moški, namesto, da greste naravnost do tiste točke, se vsaj malo posvetite strastni predigri – poljubom, dotikom, “umazanim” pogovorom, igranju vlog … in nato postopoma preidite na seks.

2. Boleči spolni odnosi in vaginizem

Boleči odnos je lahko posledica okužbe sečil, suhosti nožnice in številnih drugih razlogov. Za strah pred bolečino, ki se pojavi med spolnim odnosom, je krivo tudi pomanjkanje užitka med seksom. Posledično pa se pogosto zgodi, da ni več želje po seksu. Zato v primeru bolečega odnosa ne čakajte. Obiščite svojega ginekologa.

3. »Frigidnost«

Ženske, ki nimajo spolne želje oziroma jim sploh ni do spolnosti, so v preteklosti označevali kot »firgidne«, kar pa je danes precej slabšalni izraz in se ga ne uporablja več tako pogosto. Danes se izražamo, drugače. Motnja ženskega spolnega vzburjenja je zdravstveno stanje, ki ga je potrebno raziskati in odkriti vzroke. Pogosto so te težave povezane z duševnimi težavami, lahko gre za travmo ali za strah pred spolnim odnosom. Kakorkoli, potrebno raziskati in težavo zdraviti. Gre za popolnoma ozdravljivo motnjo, zato, se je potrebno posvetovati s specialistom.

4. Nedoseganje orgazma

Pogosto se govori, da večina žensk ne doseže orgazma tako enostavno. To je lahko posledica katerega koli od zgornjih dejavnikov. Že na začetku tega članka je bilo povedano, da je težava doseči orgazem, drugi najpogostejši spolni problem žensk. Pogovorite se s partnerjem, prav tako posvetite več časa sebi in razumevanju celotne situacije. Nikar se ne predajte, poigravajte se rajši z različnimi pozami, dokler ne dosežete cilja.

Nedavni prispevki