Zimske počitnice malo drugače


Marsikdo ob besedah zimske počitnice pomisli na zimo, sneg in smučanje, a lahko jih preživite tudi zelo drugače, če niste smučarji. Smučanje je le ena izmed možnosti, cenovno pa je najugodnejše, če jih rezervirate že septembra ali vsaj oktobra, saj so takrat najvišji popusti pri različnih ponudnikih smučarskih paketov. Ugodne pakete boste našli predvsem za smučanje v Franciji z možnostjo avtobusnega prevoza in vključenimi smučarskimi vozovnicami po zelo ugodnih cenah. Če iščete bližnje destinacije je nekaj možnosti tudi v Sloveniji, Avstriji ali Italiji, spet ugodnejše pa so v Bosni in Srbiji. Zagotovo pa ugodnih paketov za te termine ne boste našli v začetku zime, ko se cene precej zvišajo.

Zimske počitnice pa lahko preživite tudi v slovenskih termah, ki so vedno v tem času dobro obiskane, po navadi pa ponudijo tudi kakšen dodaten popust za družine z otroki. Poskrbijo tudi za razne animacije, tako, da otrokom ni dolgčas. Ponudba različnih term je zelo različna, zato je dobro raziskati več možnosti, saj so zelo različne vsebine počitniških paketov. Dostikrat je osnovna cena nekega hotela višja, vendar potem ponuja brezplačno bivanje za enega ali celo dva otroka in končni izračun vaših počitnic bo tako zelo ugoden. Torej, poglejte tudi vsebino, kaj cena vključuje ter dodatne ugodnosti in popuste in seveda rezervirajte pravočasno, saj so zimske počitnice v termah po navadi razprodane.

Skok v tople kraje pozimi pa je resnično enkratna izkušnja, ki bi jo moral doživeti vsakdo vsaj enkrat v življenju. Možnosti je ogromno, od Zanzibarja, Jamajke, Kube, Sejšelov, Maldivov, Tajske….skratka najboljše je spremljati ponudbo letalskih vozovnic, ki so v zadnjem času resnično ugodne predvsem iz Benetk ali Milana, včasih pa tudi iz Ljubljane. Pred samim nakupom letalskih vozovnic preverite hotelsko nastanitev, morebitne transferje in dodatne stroške in si naredite izračun. Pri nakupu vozovnic pa morate biti hitri, saj so včasih razprodane že v enem dnevu po objavi. Zimske počitnice lahko združite z dodatnim tednom počitnic in si tako privoščite dva tedna nekje v toplih krajih po smešno nizki ceni. Potovanje pa je dobro načrtovati par mesecev vnaprej, saj veste kateri termin vas zanima. Nastanitve so po navadi na voljo po zelo nizkih cenah, če hočete več udobja, pač izberete dražji hotel. Včasih vas takšne počitnice lahko stanejo celo manj kot počitnice na hrvaški obali v sezoni.

Zimske počitnice

Priljubljena destinacija med Slovenci je tudi Egipt, letovišče Hurgada in Sharm El Sheikh, zlasti v jesenskem in zimskem času, zato bodo zimske počitnice na severu Afrike idealne v tem času, še zlasti, če si želite ogledati piramide v Gizi in Dolino kraljev. Lahko pa si izberete program križarjenja po Nilu. Agencijske hotelske ponudbe so v glavnem bazirane na all inclusive storitvah, kar pomeni, da turistični paket vključuje letalski prevoz, transfer iz letališča do hotela in nazaj, hotelsko ponudbo in slovenskega predstavnika, pri katerem se lahko prijavite za dodatne izlete, ki pa niso vključeni v ceno. Skratka, brezskrbne počitnice. So pa cene med počitnicami nekoliko višje od ostalih terminov, saj je povpraševanje takrat večje.

Tudi kanarski otoki so priljubljeni cilj, ko nastopijo zimske počitnice. Slovenske agencije organizirajo počitnice na otoku Tenerife in ponujajo kompletno storitev – letalski prevoz, transfer do izbrane namestitve in tedenski paket v izbranem hotelu ali apartmaju. Če želite ugodnejše počitnice, pa lahko sami sestavite svoj paket potovanja. Cene letalskih prevozov iz Benetk so zelo ugodne, vendar je potrebno vozovnice kupiti par mesecev prej, če želite potovati po najnižjih cenah. Ponudba namestitev je zelo ugodna, na rezervacijskih spletnih straneh lahko rezervirate apartma ali hotel. Prednost potovanja v lastni režiji je tudi v tem, da lahko spite na različnih mestih, najamete poceni avtomobil in raziščete cel otok. Najem avtomobila je cenovno zelo ugoden, če ga rezervirate pravočasno.

Ste za zimske počitnice v Maroku? Casablanca, Rabat, Marakeš so kraljevska mesta, ki si jih lahko ogledate s turistično agencijo ali sami. Organizirano potovanje vas bo stalo precej več, kot če letite z nizkocenovniki iz Benetk in si prenočišča uredite sami. V lokalnih agencijah v Maroku pa se lahko prijavite na različne izlete in si tako ogledate glavne znamenitosti s strokovnim vodstvom ali pa se odločite za izlet v Saharo, kjer se na kamelah odpravite na pravo puščavsko avanturo. Vsekakor je Maroko kulturno in zgodovinsko izredno privlačna dežela prijaznih domačinov, ki z veseljem priskočijo na pomoč tujim popotnikom.

Možnosti, kjer lahko preživite zimske počitnice je zares veliko, odvisno od vaših želja in finančnih zmožnosti. Tudi evropska mesta imajo svoj čar, zimska idila v Skandinaviji ali prijaznejša klima v Španiji ali Italiji, odločitev je vaša. Če se odločite za potovanje v lastni režiji je po navadi najugodneje potovati iz bližnjih letališč, predvsem iz Benetk in Milana, do tja pa se lahko odpravite z avtobusnimi ali kombi prevozi ali pa kar z lastnim avtomobilom. Nekaj iznajdljivosti in raziskave je potrebno pred odhodom, na ta način pa boste destinacijo že pred prihodom spoznali in doživetja bodo na ta način še intenzivnejša. Že veste kje boste preživeli naslednje počitnice?

Recent Posts