Zmagovalec lanske Vuelte je znova pokazal, da ima veliko srce


Letošnjega januarja je izšel koledar najboljšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Zasavčan je ob izdaji koledarja obljubil, da bo zbrana sredstva od prodaje koledarja namenil izpostavi Rdečega križa Slovenije, domačemu Zagorju ob Savi.

Pred prostori Rdečega križa Slovenije, območnega združenja Zagorje ob Savi so danes pripravili manjšo slovesnost, na kateri je Primož Roglič skupaj s trgovskim podjetjem Tuš daroval pakete 160 otrokom v Zagorju.

Po besedah Metke Podpečan, predsednice Rdečega križa območnega združenja Zagorje ob Savi naj bi bila sprva sredstva namenjena počitnicam otrok iz socialno šibkejših družin, vendar je epidemija te načrte preprečila. Zato so se odločili za pakete, ki so prvič namenjeni samo otrokom.

Da je ponosen nad ganljivo dobrodelno gesto častnega občana Zagorja Primoža Rogliča, je izrazil tudi župan Matjaž Švagan, predsednika uprave podjetja Tuš Andraža Tuša pa tudi veseli, da je lahko pomagal. Tudi učenci Glasbene šole Zagorje niso manjkali na tej prireditvi. prav tako ne številni prostovoljci Rdečega križa. Na prizorišču sta bila prisotna tudi Rogličeva izbranka Lora Klinc in njun devet mesečni sin Lev. .

Primož Roglič je leto 2019 zaključil s 13 zmagami, od tega dvema na enodnevnih dirkah, na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze in kot najboljši na eni od treh tritedenskih dirk Vuelti, že spomladi 2019 pa je na Dirki po Italiji s tretjim mestom Sloveniji prikolesaril premierne zmagovalne stopničke.

Posebna čast pa je Primoža Rogliča doletela v domačem kraju, ko je prejel naziv častni občan občine Zagorje ob Savi.

Primož Roglič pa je sicer dobro izkoristil tedne karantene, ki jih je preživel doma. Ogromno je treniral in vzdrževal kondicijo ter sledil napotkom nizozemske ekipe Jumbo Visma. Razgibana Slovenija, odkar je karantena ukinjena, je vsekakor dober poligon za vrhunske kolesarje.

Nedavni prispevki