Znana je približna višina škode zaradi neurja v Domžalah


Po včerajšnjem neurju v Domžalah, kakršne domačini ne pomnijo, tam še vedno odstranjujejo posledice. Najhuje je bilo okrog 21. ure zvečer, ko je začela padati, najprej majhna, nato pa pet in več centimetrov debela toča, ki je dobesedno prerešetala  in razbila strehe več sto objektom, med drugimi tudi trem šolam. Poleg Domžal je neurje prizadelo tudi naselja Vir in Rodica.

Regijski center za obveščanje je sprejel kar 851 klicev na pomoč, reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov. Gasilci so delali in pomagali vso noč. Domžalskim gasilcem je priskočilo na pomoč tudi 100 ljubljanskih gasilcev.

Čeprav nujna dela še vedno potekajo, pa je bilo danes predvsem na vrsti ocenjevanje škode.  Pregledujejo najbolj prizadete objekte. Poškodovanih je več kot 390 objektov, prav tako je je potrebna sanacija 20 kilometrov makedamskih cest. Škoda se zaenkrat ocenjuje od dva do dva in pol milijona evrov.

Precej škode je bilo, poleg na objektih, tudi na avtomobilih. Toča je poškodovala ogromno avtomobilov, zato imajo precej dela tudi zavarovalni cenilci. Na številnih avtomobilskih servisih pa je že zmanjkalo vetrobranskih stekel.

Ob 16.30 pa je v Domžale prišel tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek Najprej se je za zaprtimi vrati sestal s predstavniki občine in Civilne zaščite, pol ure za tem pa si je ogledal še stanje na terenu. Glede na videno stanje pa se je minister na twitter profilu že zahvalil gasilcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem prostovoljcem, ki so znova opravili veliko in nesebično delo.

Nedavni prispevki