Župnik šokiral Slovenijo: darujte mu 50 evrov, ne baker!


Slovence je razburilo oznanilo ihanskega župnika, ki v dneh pred veliko nočjo farane poziva k darovanju. A ne k darovanju po smiselnem in preprostem načelu ‘kolikor pač lahko’, ampak svetuje, da za ta veliki praznik v košarico položite kar petdesetaka!

V obvestilu, ki je javno dostopno na spletnih straneh župnije, tako zapiše, da na ta dan ne darujemo bakrenih kovancev, kakor to mnogi v svojo sramoto počnejo na kakšnih pogrebih. Seveda je treba darovati po svojih močeh, ampak toliko, da te ni sram, če boš komu govoril, koliko si vrgel!

Vrzi toliko, da se boš drugim lahko pohvalil, nekoliko bolj pa naj se izprsijo tisti, ki v cerkev ne hodijo redno. Tisti naj na ta dan darujejo 50 evrov, pravi župnik, ki je zaradi svojega zapisa postal pravi zvezdnik interneta.

Njegov zapis lahko preberete tudi tukaj:

Seveda je ta poteza naletela na veliko neodobravanje Slovencev, ki menijo, da si Cerkev dovoli preprosto preveč, a župnik Andrej Marko Poznič vsem odgovarja, da bi moral vsak v dobrodelne namene darovati 10 odstotkov svojega dohodka, pa bi bil svet veliko boljši. Odgovorni smo drug za drugega in zato je treba deliti, saj Bog ničesar ne zahteva in njemu denarja niti ne moremo dati. Cerkev je nekoč pobirala desetino, zdaj pa je odvisna od darov navadnih ljudi, pravi in vztraja pri svojem zapisu, da je res sramota metati baker.

Dodal je še, da njegovo priporočilo temelji na načelu pravičnosti, Pop TV, za katerega je podal odgovore, pa jasno povedal tudi, da je greh, ker jih kot televizijo prazniki prav nič ne zanimajo, temveč poudarjajo zgolj njihove komercialne poteze. Da ne govorimo o nekritičnem poročanju o aktualni vladi, kar je zavajanje državljanov. O Jezusovem vstajenju pa nič!

Kaj pa menite vi? Ima ihanski župnik prav ali bi moral vendarle malce stopiti na zavoro?

Nedavni prispevki