FOTO: Žalostno! Fanta, ki je v soteski iskal mobitel, našli mrtvega


Pred dnevi smo poročali o iskalni akciji na Bovškem, v kateri so pristojne službe in prostovoljci iskali pogrešanega 23-letnega turista iz Velike Britanije. Zdaj je policija sporočila žalostno vest, da so našli njegovo truplo.

V torek je na območju trdnjave Kluže in v širši okolici ob reki Koritnici že šesti dan potekala obsežna iskalna akcija pod vodstvom PP Bovec. Iskanju se je pridružilo ogromno policistov, tudi tistih iz gorske enote iz Kranja, Nove Gorice in Ljubljane, fanta pa so iskali tudi specialci s potapljači in seveda številni domačini, člani PGD Bovec. Skupaj se je v torek na teren tako odpravilo 40 ljudi. Naj dodamo, da so pripadniki gorske enote popolnoma usposobljeni in opremljeni za delo v tovrstnih razmerah, policisti GPU (Generalna policijska uprava) pa so teren pregledovali tudi z dronom. Kot vse dni doslej, so tudi ta dan iskanje spremljali zaskrbljeni sorodniki in znanci pogrešanega 23-letnega fanta. Gladina reke Koritnice pa je bila približno meter nižja kot za vikend.

V torek popoldne pa se je akcija končala, žal s tragičnim koncem. V bližini vstopnega mesta za kajakaše (kakšnih 200 metrov od visečega mostu na območju Bovca) so ob 13.28 našli truplo moškega, vse okoliščine pa so kazale na to, da gre prav za pogrešanega Britanca. Svojci so truplo prepoznali oziroma na žalost potrdili njegovo identiteto, kasneje pa je zdravnik lahko potrdil le še tragično smrt in se odločil za sanitarno obdukcijo. Tam bodo ugotovili točen vzrok smrti.

V galeriji si lahko ogledate potek iskanja (foto: PU Nova Gorica):

Naj spomnimo, da se je mladenič v četrtek minuli teden podal v iskanje svojega mobilnika, ko mu je ta padel v globino oziroma sotesko reke Koritnice. S kolegom sta se zaradi težkega terena zapeljala kakšnih 500 metrov v smeri Loga pod Mangartom, potem pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Nedavni prispevki