Na socialni živiva lepše kot prej, ko sva oba hodila v službo


Uporabnike spleta je pred nekaj dnevi presenetil zapis slovenskega para, ki je zavestno pustil službo, zdaj pa uživa v brezdelju, prejema socialno pomoč in živi veliko bolje kot prej.

In res – zakaj bi zgodaj vstajal in vse dneve garal, če pa te denar, za katerega ti ni treba delati nič, preprosto počaka v bankomatu?! Kot je na družabnem omrežju zapisal Ambrož, na socialni živita lepše kot v časih, ko sta še oba hodila v službo. Je naša država res tako prijazna do tistih, ki sploh nočejo delati? To vprašanje se dandanes poraja marsikomu, ki je zapis prebral in se sprašuje, kje je vendar poštenost do tistih, ki delajo.

Zdaj, ko sta oba brezposelna, jima namreč ostane 800 evrov za hrano oziroma zgledno življenje, česar si prej preprosto nista mogla privoščiti. Najemnina, vrtec, zdravstveno zavarovanje in še kaj so pač nujni stroški, kje za vse to dobiš sredstva, te seveda ne vpraša nihče. Omenjeni par pa je prav zato zavestno ostal brez dela in zdaj ždi doma, prejema socialno podporo iz državne blagajne, to pa, seveda, financirajo vsi tisti, ki plačujejo davke, delajo redno in pošteno ter se na vse kriplje borijo za vsakdanji kruh in boljše življenje, kot so ga morda imeli v otroštvu.

Celoten zapis si lahko preberete spodaj:

Seveda je naletel na številne kritike, pripombe in tudi pohvale v smislu ‘vsaka čast, da sta si upala narediti tako’. Naj še enkrat poudarimo, da nobeden od njiju ni bolnik ali invalid, oba sta sposobna za delo. Ker pa sta izračunala, da se jima bolj splača ne delati kot pa delati, sta so tudi uresničila in zdaj njuna družina prav lepo živi.

Mnogi bi trdili, da gre za preračunljiva lenuha, zaradi katerih je stanje v naši državi pač takšno, kot je, spet drugi ju sprašujejo, kako da ju ni sram tega početi in poleg vsega to še javno priznati. Svarijo pa ju tudi pred tem, da bosta sčasoma resnično nesposobna za delo, poleg tega bosta v penziji svojo odločitev najverjetneje obžalovala. Da ne omenjamo njunih otrok, ki bodo najverjetneje v velikih težavah, ko bo država slej ko prej prišla po svoje in zahtevala vračilo sredstev.

Ne delati se bolj splača kot delati

Se pa v zapisu, ki je javnost precej razburil, skriva še eno pereče vprašanje, na katero mnogi že leta opozarjajo. Precej žalostno namreč je, da v Sloveniji delavci, ki dan na dan garajo, živijo slabše kot tisti, ki sploh ne delajo! Kdo je za to odgovoren? Zgovorno mnenje o tem je pred meseci povedal že poslanec Aleksander Reberšek. Videoposnetek si lahko ogledate na https://www.info24.si/video-nas-poslanec-je-hit-na-spletu-koncno-na-glas-povedal-kar-si-vecina-misli/.

Kaj pa pravite vi? Svoj komentar lahko zapišete pod prispevkom.

Nedavni prispevki