VIDEO: Luka odrepal domačo nalogo in postal ultra popularen


Ah, te domače naloge … Skorajda ni dijaka, ki bi jo delal z največjim veseljem, a če vanjo vložiš nekaj povsem svojega in unikatnega, si lahko pozitivno presenečen nad odzivom.

Tako izkušnjo je doživel tudi Luka Prgić, 18-letni dijak srednje šole za ekonomijo in turizem v hrvaškem mestu Daruvar. Maturantu domače naloge niso ravno najljubše opravilo, še posebej, kadar jih je treba delati za vikend ali praznike. Profesorica marketinga in turizma mu je tokrat naložila narediti zanimivo predstavitev nekega hrvaškega kraja ali priljubljene turistične destinacije. Z nalogo je odlašal in odlašal, tako da mu je profesorica že zagrozila z negativno oceno. Zaprosil jo je, če lahko o tej temi napiše pesem in ona ga je uslišala.

Če te zanima še nekdo, ki je po naključju postal zvezdnik, preberi prispevek o dedku Toniju in se nasmej: https://www.info24.si/gripe-ni-telovadi-pida-ti-materina/

»Tokrat se prvič zgodilo, da sem za vikend delal nekaj za šolo in pri tem celo užival,« je povedal Luka, ki je kmalu po tem postal pravi zvezdnik, njegov posnetek iz šole pa spletni hit. Napisal je namreč pesem, v kateri opisuje hrvaške kraje, potem pa je besedilo ‘odrepal’ pred razredom. Profesorica ga je posnela in mu v šali dejala, da bo tako postal slaven. No, ni se veliko zmotila, saj je posnetek objavila na družabnih omrežjih, Lokova pesem pa je postala pravi hit, ki se kar širi in širi med uporabniki spleta. Profesorica je, tako pravi, nanj ponosna in tudi vesela, da mu je dovolila kaj takega. Na srečo je dovolj fleksibilna, da je ugodila njegovi prošnji, ter pripravljena pogledati skozi toge okvirje šolstva.

Oglejte si njegov reperski nastop v šoli:

Luka pa je tako dobil priložnost pokazati svoj talent in zasijati kot prava zvezdica. Še več; napisal in uglasbil je še več pesmi in jih objavil na youtubu. »Za zdaj nimam nekega umetniškega imena,« pravi skromni Luka, ki postaja vse bolj priljubljen. Kot kaže, ga glasba veseli in se bo še naprej ukvarjal z njo. Po maturi bi se rad vpisal v šolo glasbene produkcije in multimedije v Zagrebu.

Nedavni prispevki